Werkwijze

Als je als eigenaar/bewoner denkt dat jouw pand mogelijk historisch interessante aspecten bevat en belangstelling hebt getoond voor onderzoek.

Komt één van de leden ter oriëntatie bij je,voor een kort bezoekje. Onderwerpen: wat zijn die interessante aspecten; zijn ze een onderzoek waard; wanneer kan onderzoek plaatsvinden; kunnen resultaten worden gepubliceerd e.d. 

Vervolgens gaat de werkgroep op zoek naar het verleden van het pand en de bewoners. In de archieven van diversen instanties. En komt de werkgroep bij je het onderzoek uitvoeren in en aan  jouw pand. Zij gaan interessante details onderzoeken: door te kijken, meten, schetsen, tekenen fotograferen en genieten vooral van jouw prachtige mooie pand.

De resultaten worden vastlegt in een rapport, dat aan eigenaar/bewoner van het pand wordt gepresenteerd, daarnaast ontvangt deze het rapport in digitale versie. 

Is je interesse door lezing van dit relaas gewekt en denkt je, dat er iets leuks in jouw huis te zien valt? Maak dan gebruik van het contactformulier, wij maken dan een afspraak.

Bouwhistorisch onderzoek is ook in beeld gebracht, bekijk eens ons YouTube kanaal.

Lees de aanbevelingen, wat opdrachtgevers van onze werkwijze vinden.